Kontaktlencsék

Kontaktlencsék, különböző viselésre

Minden szemüvegviselő más és más élethelyzetben tekinti szemüvegét zavaró tényezőnek. A kontaktlencsét azért alkották meg, hogy megoldást tudjunk biztosítani ezekben az időszakokban is a konfortosabb éleslátást igénylőknek! A tudomány és a technika fejlődésének köszönhetően, ma már szinte teljes mértékben tudjuk helyettesíteni szemüvegünket kontaktlencsével.

A Honti Optika kínálatában található különböző típusok közül, szakembereink segítenek megtalálni a számodra legideálisabb megoldást.

Legkedvezőbb megoldások

Amennyiben még nem használtál kontaktlencsét és ki szeretnéd próbálni, lehetőség van optikánkban a hagyományos technológiával készült, hidrogél kontaktlencsék vásárlására elérhető áron.

proclear-EP
Cooper Vision Proclear

Napi 8 óra használat mellett. 1 havi viselés mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Cooper Vision Proclear 1 Day

Egész napos viselet, alkalomra vagy sportoláshoz ajánlott szemüveg használat mellett. 1 napos viselési mód, a dobozban 15 alkalomra (napra) található lencse.


Cooper Vision Biomedics 1 Day EXTRA

Egész napos viselet, alkalomra vagy sportoláshoz ajánlott szemüveg használat mellett. 1 napos viselési mód, a dobozban 15 alkalomra (napra) található lencse.

A modern kontaktlencsék

Ha a modern és a legújabb technológiát keresed, szereted a technikai újdonságokat, akkor Neked az alábbi kontaktlencséket ajánljuk. A lenti típusok mindegyike a legfejlettebb gyártástechnológiának és silicon-hydrogel alapanyagának köszönhetően a legmagasabb oxigén-áteresztő képesség mellett, a legtöbb folyadék megkötésével, a lehető legjobb komfortérzetet garantálják viselőjük számára.

A legkomfortosabb kontaktlencseviselés érdekében a következő lencséket javasoljuk azok számára is, akik idejük nagy részét akár légkondicionált irodában, autóban, vagy napi több órában számítógép előtt töltik.

Cooper Vision Biofinity

Szilikon-hidrogél lencse, kiváló nedvesítő tulajdonsággal. Magas oxigénáteresztő képesség, magas víztartalom. 1 havi viselési mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Alcon Air Optix Aqua

Az AIR OPTIX™ AQUA viselete során nagy mennyiségű oxigént juttat a szaruhártyához, lehetővé téve ezzel az alkalmankénti benne alvást (szúnyókálást) is. 1 havi viselés mód, a dobozban 3 havi mennyiség található


Johnson & Johnson Acuvue Oasys

Az ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS kontaktlencse ideális Neked, ha: Nem akarod érezni, hogy lencsét viselsz, sokat dolgozol számítógépen, sok időt töltesz fűtött vagy légkondicionált helyiségben, ahol száraz a levegő. 2 hét viselés mód, a dobozban 6 hétre elegendő mennyiség található.


Alcon Air Optix Night&Day

Az AIR OPTIX™ NIGHT&DAY™ AQUA a hagyományos hidrogél lencsékkel összehasonlítva jóval nagyobb oxigénellátást tesz lehetővé (Dk/t 175). 30 napon és éjszakán át tartó folyamatos és biztonságos lencseviselet! Havi viselési mód, a dobozban 3 havi mennyiség található.

A legkorszerűbb és legkényelmesebb viselés

Az egyszer használatos naponta eldobható lencséket ajánljuk azoknak, akik szeretik szemüvegüket viselni, de időnként mégis egy kényelmesebb megoldásra vágynak. Heti 1-2 alkalommal, vagy még ritkábban, akár sportoláshoz, kiránduláshoz, egy színház vagy koncert alkalmával a szemüvegük helyett a kontaktlencse szabadabb és kényelmesebb megoldást kínál a tökéletes látásélesség mellett. Azok, akik rendszeres kontaktlencse viselők, de nyaralás alkalmával még sem szeretnének a kontaktlencse tisztításával naponta foglalkozni, biztonságos megoldás a napi eldobható lencse, hiszen nem igényel ápolást, még is minden nap friss lencsét tehetnek szemükre. Akik szeretik a vízi sportokat, nekik  kizárólag ezek a lencsék garantálják az egészséges és biztonságos kontaktlencse viselést.

Alcon Dailies Aqua Comfort Plus

Egy lencse AquaComfort™ (PVA) nedvesítő anyaggal, amely hidratálja a szemet minden pislogás alkalmával. Ezáltal kényelemérzetet biztosít a felhelyezés pillanatától kezdve, akár egész napon át. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Johnson & Johnson 1-Day Acuvue Moist

A 1•DAY ACUVUE® MOIST® kontaktlencse ideális Neked ha: hosszantartó kényelmet szeretnél, a jelenlegi napi eldobható kontaktlencséd szárazságától és kényelmetlenségétől szenvedsz a nap végén, allergiától szenvedsz, friss, tiszta kontaktlencsét szeretnél viselni minden nap. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Johnson & Johnson 1-Day Acuvue TruEye

A 1•DAY ACUVUE® TruEye® kontaktlencse ideális Önnek, ha: Olyan kontaktlencsét szeretnél, amit speciálisan a modern élet kihívásainak megfelelően és az egészséges szem megőrzése érdekében terveztek, teljes és aktív életet élsz, és olyan lencsére van szüksége, ami tartja Veled a lépést, egész nap és az esti órákban is viselni akarod a lencsét, vagy csak a hét néhány napján. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Alcon Dailies TOTAL1

Az első és egyetlen hidrográdiens kontaktlencse. Víztartalom növekedés a lencse belsejétől a felszín felé, 33%-ról több mint 80 %-ra, a legkülső felszínen szinte megközelítve a 100%-ot. Legmagasabb oxigén transzmisszibilitás a vezető napi eldobható kontaktlencsék között Dk/t=156 @ -3.00D. Felülmúlhatatlan kényelem a felhelyezéstől a nap végéig. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.

Asztigmiásoknak

Az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek köszönhetően,  már a legtöbb lágy kontaktlencse típus elérhető az asztigmiás korrekciót igénylők, azaz a „cilinderes szemüveget” viselők számára is. Az utóbbi pár évben a fejlesztések kiterjedtek a magasabb “cilinder” értékekre is, ezzel lehetőséget biztosítva az erős korrekciót viselők számára is

Cooper Vision Biofinity Toric

Szilikon-hidrogél lencse, kiváló nedvesítő tulajdonsággal. Magas oxigénáteresztő képesség, magas víztartalom. 1 havi viselési mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Johnson & Johnson Acuvue Oasys for Astigmatizm

Az ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS kontaktlencse ideális Önnek, ha: Nem akarja érezni, hogy lencsét visel, sokat dolgozik számítógépen, sok időt tölt fűtött vagy légkondicionált helyiségben, ahol száraz a levegő. 2 hét viselés mód, a dobozban 6 hétre elegendő mennyiség található.


Alcon Air Optix for ASTIGMATISM

Az AIR OPTIX™ for ASTIGMATIZM viselete során nagy mennyiségű oxigént juttat a szaruhártyához, lehetővé téve ezzel az alkalmankénti benne alvást (szúnyókálást) is. 1 havi viselés mód, a dobozban 3 havi mennyiség található


Alcon Dailies Aqua Confort Plus Toric

Egy lencse AquaComfort™ (PVA) nedvesítő anyaggal, amely hidratálja a szemet minden pislogás alkalmával. Ezáltal kényelemérzetet biztosít a felhelyezés pillanatától kezdve, akár egész napon át. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.


Johnson 1-Day Acuvue Moist for Astigmatizm

A 1•DAY ACUVUE® MOIST® FOR ASTIGMATIZM kontaktlencse ideális Neked, ha: hosszantartó kényelmet szeretne, a jelenlegi napi eldobható kontaktlencséd szárazságától és kényelmetlenségétől szenvedsz a nap végén, allergiától szenvedsz, friss, tiszta kontaktlencsét szeretnél viselni minden nap. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.

Multifokális kontaktlencsék

Azoknak akiknek megváltozott látásuk mellett, a mindennapokban használt dioptria mellett már külön olvasó korrekció használatára is szükségük van!

A gyártástechnológia fejlődésének köszönhetően modern megoldást kínálunk a multifokális kontaktlencsék használatával azoknak, akik elérik a presbyop életkort (kb 40. életévüket), amikor már különböző dioptriára van szükségünk a távoli, a köztes és az olvasási távolságokban is. Ennek a speciális lencsének a használatával Nekik sem kell lemondaniuk a kontaktlencse viselésről!

Cooper Vision Biofinity multifocal

AQUAFORM COMFORT SCIENCE: kényelmesebb, nedvesebb és jobban lélegző multifokális lencse. BALANCED progressive technológia, amely kiválló látást biztosít minden távolságba.-hidrogél lencse, kiváló nedvesítő tulajdonsággal. Magas oxigénáteresztő képesség, magas víztartalom. 1 havi viselési mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Cooper Vision Proclear multifocal

PC és BALANCE technológia előnyeit egyesítve maximalizálja a binokuláris látásélességet minden távolságra. 8 óra használat mellett. 1 havi viselés mód, a dobozban 1,5 havi mennyiség található.


Cooper Vision Proclear 1 Day multifocal

Új fejlesztésű kontaktlencse a COOPER VISION-tól presbyop páciensek számára. PC technológiával készült. Egész napos viselet, alkalomra vagy sportoláshoz ajánlott szemüveg használat mellett. 1 napos viselési mód, dobozban 15 alkalomra (napra) található


Alcon Air Optix Aqua Multifocal

A Precision Transition Design technológia révén tiszta, éles látást biztosít valamennyi távolságra. 5X több oxigént biztosít viselője számára, mint a hagyományos hidrogél kontaktlencsék, biztosítva ezáltal az egészségesebb lencseviselést! Megoldást nyújt a szemszárazságra is AQUA nedvesítő rendszere segítségével. 1 havi viselés mód, a dobozban 3 havi mennyiség található.


Alcon Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal

Egyenletes progresszív törőerő átmenet a centrális közeli zónától a köztes zónán át a távoli zónába. Jobb közeli látás, a távoli látás érintettsége nélkül. Az egyedülálló, pislogásra aktiválódó nedvesítő technológia eredményeképpen kiváló könnyfilm stabilitás. Egy lencse AquaComfort™ (PVA) nedvesítő anyaggal, amely hidratálja a szemet minden pislogás alkalmával. Ezáltal kényelemérzetet biztosít a felhelyezés pillanatától kezdve, akár egész napon át. 1 napos viselés mód, a dobozban 15 alkalomra található lencse.

Hagyományos kemény, félkemény lencsék

A hagyományos kemény és a gázáteresztő (félkemény)  kontaktlencséket, azoknak a viselőknek kínáljuk, akiknek a szemük egészségi állapotából következően vagy a nagy mértékű látáskorrekció szükségességéből adódóan csak ez a megoldást lehetséges.

Kontaktlencse ápolószerek

A kontaktlencsékhez hasonlóan az ápolófolyadékok is eltérőek lehetnek. A többfunkciós folyadékok igazán egyszerűvé és kényelmessé teszik a lencseápolást, mivel egyszerre tisztítható, fertőtleníthető és leöblíthető velük a kontaktlencse.

Az ápoló folyadékok többsége akár bármelyik lencsével alkalmazható, de a folyadék összetételéből és a kontaktlencse alapanyagából fakadóan adódhatnak eltérések, egyéni érzékenységek. Minden esetben konzultálj kontaktlencse specialistánkkal és csak az általa javasolt folyadékot használd,  figyelmesen olvasd el és tartsd be a folyadék dobozában található, a gyártó által kibocsájtott használati utasítást!