IDŐPONTFOGLALÁS

 HONTI OPTIKA – Vision Center
JÁSZBERÉNY, APPONYI TÉR 7.

Amennyiben szemvizsgálatra szeretnél bejelentkezni, kérjük, hogy add meg adataid a lenti ürlapon,
hogy Krisztina vagy Lili kolléganőnk időpont egyeztetés céljából mihamarabb felvegye veled a kapcsolatot!

Kérj visszahívást időpontegyeztetéshez!

14 + 15 =

VIZSGÁLATAINK

Optometrista szemvizsgálat

Optometristáink által végzett látásvizsgálatok szemüveg rendeléshez, különleges látásproblémák korrigálásához. A ma ismert legmodernebb ZEISS és NIDEK számítógépvezérlésű eszközökkel, fundus (szemfenék) kamerával, érintés mentes szemnyomás méréssel és nagyfelbontásű szaruhártya mikroszkóppal derítjük ki, hogy kinek milyen látáshibája és javításra szoruló korrekciója van. Minél pontosabb a refrakció, annál jobb lesz a szemüveg. A ZEISS szubjektív refrakciót végző élvonalbeli eszközei nemcsak teljesen új szemvizsgálati élményt biztosítanak, hanem rendkívül pontos eredményeket is nyújtanak a ZEISS VISUSCREEN 500 digitális jelvetítővel. Számos további vizsgálatnak (von Graefe, Schober) köszönhetően a rendszer lehetővé teszi a phoria (rejtett kancsalság) diagnosztizálását és a páciensek monokuláris vagy binokuláris látásának ellenőrzését, a lehető legjobb dioptriás lencsét biztosítva látás igényeikhez.

Optometrista szemvizsgálat: 10.000 Ft

ZEISS i.Profiler®plus vizsgálat, 7 milliméteres pupillanyílás 1.500 pontos mintavétel

A ZEISS teljesen egyedülálló technológián alapuló szemvizsgáló gépe nemcsak jobb korrekcióhoz segíti hozzá viselőjét, hanem mérése alapján élénkebb színekhez, élesebb kontraszthoz és jobb éjszakai látást nyújtó optimalizált, személyre szabott i.Scription® technológiájú szemüveglencsével készült szemüveghez. Az i.Scription technológia egy innovatív, szabadalmazott algoritmus segítségével egyesíti az ügyfél szubjektív refrakciós értékeit az i.Profiler®plus hullámfront adataival, hogy megszülethessen a szemünk ujjlenyomata, egy kimondottan személyre szabott, század pontosságú korrekció. Tökéletes képalkotását autóvezetők igazolták vissza egybehangzóan, rossz fényviszonyok között!

I.Profiler szemvizsgálat: 10.000 Ft

Orvosi szemvizsgálat

Az alapvető szemüveg korrekció felírásán felül, a szemészeti betegségek esetén, szemész szakorvosaink segítségével elvégezzük az elváltozások szűrését és vizsgálatát, valamint az okok felderítését is. Funduskameránkkal speciális 45’-os látószögű képet készítünk a szemfenékről, akár 7 különböző területről automatikus fókuszálással és teljes 3D szemkövetéssel, így tökéletes diagnózist tudunk felállítani szemednek egészségi állapotáról. Kiegészítő vizsgálat az érintés mentes szemnyomásmérés, mely hiteles információt biztosít glaukóma szűréshez. Tedd fel bátran kérdéseid szemész orvosunknak és tanácsainkkal, kezelési módokról adott tájékoztatással segítünk mindenkinek megoldást kínálni.

Orvosi szemvizsgálat: 12.000 Ft

Polateszt szemvizsgálat

Ideális esetben a két szemünk együtt képes egy pontra fókuszálni. A rendszeres fejfájás, koncentrációs zavarok, tértévesztés, kettőslátás, szemfáradás, mind arra utalnak, hogy heteroforiás panaszokkal rendelkezünk. A polateszt egy olyan átfogó vizsgálat, amellyel pontosan meghatározható, hogy a szemeink külön-külön hogyan működnek, és amennyiben nem dolgoznak együtt, annak az eltérésnek milyen mértéke. Amikor a vizsgálat véget ér, pontosan meghatározzuk, hogy milyen prizmás szemüveg biztosítja a helyes fénytörést, aminek köszönhetően a kép ugyanott képződik a két retinán az agy, és az izmok extra erőfeszítése nélkül. Az ezt követően elkészült prizmás szemüveg a legtöbb esetben megoldást jelent a migrénes fejfájás, nyakfájás, koncentrációs zavar és kettőslátás tüneteinek megszüntetésére.

Polateszt szemvizsgálat: 14.000 Ft

Kontaktlencse vizsgálat

A kontaktlencse vizsgálat a normál szemvizsgálathoz hasonlóan lehetővé teszi a kontaktlencse specialistánknak, hogy alapos pillantást vessen szemeid egészségi állapotára és látásod minőségére. Ha ezt rendszeresen elvégezzük – évente egyszer –, folyamatosan felügyelhetjük látásod, észlelve minden változást, mielőtt az komoly problémává fajulhatna. A rendszeres kontroll lehetővé teszi, hogy gondoskodni tudjunk róla, hogy a lencsék a szemedhez és a látásigényedhez is megfelelően illeszkedjenek, illetve egészséges legyen a viselés és higiénikus az ápolás. A kontaktlencsék orvostechnikai eszközök, azaz a vásárlásukhoz recept szükséges, a kontaktlencse specialistának gondoskodnia kell róla, hogy a kontaktlencséhez kapcsolódó látásvizsgálat tartalmazza a lencsék megfelelő illesztését is, melyhez a szemüveghez képest több mérés szükséges. A leggyakoribb mérés a szaruhártya – azaz a szemfelület – görbületét érinti. Megmérjük a pupilla és az írisz méretét és ellenőrizzük a könnyfilmet is, hogy biztosan olyan kontaktlencsét adjunk, amely elég nedvesen tartja a szemed és rajta a lencsédet is.

Kontaktlencse szemvizsgálat: 10.000 Ft

Szemnyomás mérés fájdalom és érintés nélkül

A ZEISS VISUPLAN 500 segítségével egy finom légbefúvással könnyen diagnosztizálhatjuk a glaucomát, anélkül, hogy megérintenénk vagy érzéstelenítenénk a szemed. Az érintésmentes mérés során egy vagy több légbefúvást bocsájt ki a készülék, így gyorsan és megbízhatóan megállapíthatjuk a glaucoma kockázatát.

Orvosi és Optometriai vizsgálatunk szükség szerint magában foglalja!

Egyéb esetben, önálló mérésként: 6.000 Ft

Funduskamerás vizsgálat

Csúcstechnológiás szemvizsgáló műszer a HONTI OPTIKÁBAN. A digitális funduskamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés segítségével felderíthetők a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a macula degeneráció, a szemfenéki erek kóros elváltozásai, a látást érintő szövődmények. A funduskamerával végzett kíméletes, gyors vizsgálat, valamint a szemész szakorvosi háttérrel történő kiértékelés, segítenek megelőzni a látásromlást és a visszafordíthatatlan, végül vaksággal járó folyamatot.

Funduskamerás vizsgálat: 6.000 Ft

3 Dimenziós lencse illesztés, mérés

A lencse pontos keretbe illesztésének döntő szerepe van abban, hogy új szemüvegeddel elérjük a maximális vizuális komfortot, hiszen az illesztési hibákból adódóan a lencse akár 40%-ot is veszíthet teljesítményéből. A ZEISS VISUFIT 1000 egy gombnyomásra 9 kamerával rögzít egy 3D-s avatart és az egyéni illesztési pontokat tized milliméter pontossággal. Az így végzett mérés, kimutathatóan 84%-kal pontosabb, a manuálisan végzett mérésnél.

Minden szemüveglencsénket amit egyedileg gyártatunk pácienseink optikai adatai és a választott szemüvegkeret adatainak megfelelően, ennek a mérésnek az adatai alapján készítjük el.

A mérést díjtalanul végezzük el.