SZOLGÁLTATÁSAINK

Garancia

Vizsgálatok

Optometrista szemvizsgálat

Optometristáink által végzett látásvizsgálatok szemüveg rendeléshez, különleges látásproblémák korrigálásához. A ma ismert legmodernebb ZEISS és NIDEK számítógépvezérlésű eszközökkel, fundus (szemfenék) kamerával, érintés mentes szemnyomás méréssel és nagyfelbontásű szaruhártya mikroszkóppal derítjük ki, hogy kinek milyen látáshibája és javításra szoruló korrekciója van. Minél pontosabb a refrakció, annál jobb lesz a szemüveg. A ZEISS szubjektív refrakciót végző élvonalbeli eszközei nemcsak teljesen új szemvizsgálati élményt biztosítanak, hanem rendkívül pontos eredményeket is nyújtanak a ZEISS VISUSCREEN 500 digitális jelvetítővel. Számos további vizsgálatnak (von Graefe, Schober) köszönhetően a rendszer lehetővé teszi a phoria (rejtett kancsalság) diagnosztizálását és a páciensek monokuláris vagy binokuláris látásának ellenőrzését, a lehető legjobb dioptriás lencsét biztosítva látás igényeikhez.

Optometrista szemvizsgálat: 10.000 Ft

ZEISS i.Profiler®plus vizsgálat, 7 milliméteres pupillanyílás 1.500 pontos mintavétel

A ZEISS teljesen egyedülálló technológián alapuló szemvizsgáló gépe nemcsak jobb korrekcióhoz segíti hozzá viselőjét, hanem mérése alapján élénkebb színekhez, élesebb kontraszthoz és jobb éjszakai látást nyújtó optimalizált, személyre szabott i.Scription® technológiájú szemüveglencsével készült szemüveghez. Az i.Scription technológia egy innovatív, szabadalmazott algoritmus segítségével egyesíti az ügyfél szubjektív refrakciós értékeit az i.Profiler®plus hullámfront adataival, hogy megszülethessen a szemünk ujjlenyomata, egy kimondottan személyre szabott, század pontosságú korrekció. Tökéletes képalkotását autóvezetők igazolták vissza egybehangzóan, rossz fényviszonyok között!

I.Profiler szemvizsgálat: 10.000 Ft

Orvosi szemvizsgálat

Az alapvető szemüveg korrekció felírásán felül, a szemészeti betegségek esetén, szemész szakorvosaink segítségével elvégezzük az elváltozások szűrését és vizsgálatát, valamint az okok felderítését is. Funduskameránkkal speciális 45’-os látószögű képet készítünk a szemfenékről, akár 7 különböző területről automatikus fókuszálással és teljes 3D szemkövetéssel, így tökéletes diagnózist tudunk felállítani szemednek egészségi állapotáról. Kiegészítő vizsgálat az érintés mentes szemnyomásmérés, mely hiteles információt biztosít glaukóma szűréshez. Tedd fel bátran kérdéseid szemész orvosunknak és tanácsainkkal, kezelési módokról adott tájékoztatással segítünk mindenkinek megoldást kínálni.

Orvosi szemvizsgálat: 12.000 Ft

Polateszt szemvizsgálat

Ideális esetben a két szemünk együtt képes egy pontra fókuszálni. A rendszeres fejfájás, koncentrációs zavarok, tértévesztés, kettőslátás, szemfáradás, mind arra utalnak, hogy heteroforiás panaszokkal rendelkezünk. A polateszt egy olyan átfogó vizsgálat, amellyel pontosan meghatározható, hogy a szemeink külön-külön hogyan működnek, és amennyiben nem dolgoznak együtt, annak az eltérésnek milyen mértéke. Amikor a vizsgálat véget ér, pontosan meghatározzuk, hogy milyen prizmás szemüveg biztosítja a helyes fénytörést, aminek köszönhetően a kép ugyanott képződik a két retinán az agy, és az izmok extra erőfeszítése nélkül. Az ezt követően elkészült prizmás szemüveg a legtöbb esetben megoldást jelent a migrénes fejfájás, nyakfájás, koncentrációs zavar és kettőslátás tüneteinek megszüntetésére.

Polateszt szemvizsgálat: 14.000 Ft

Kontaktlencse vizsgálat

A kontaktlencse vizsgálat a normál szemvizsgálathoz hasonlóan lehetővé teszi a kontaktlencse specialistánknak, hogy alapos pillantást vessen szemeid egészségi állapotára és látásod minőségére. Ha ezt rendszeresen elvégezzük – évente egyszer –, folyamatosan felügyelhetjük látásod, észlelve minden változást, mielőtt az komoly problémává fajulhatna. A rendszeres kontroll lehetővé teszi, hogy gondoskodni tudjunk róla, hogy a lencsék a szemedhez és a látásigényedhez is megfelelően illeszkedjenek, illetve egészséges legyen a viselés és higiénikus az ápolás. A kontaktlencsék orvostechnikai eszközök, azaz a vásárlásukhoz recept szükséges, a kontaktlencse specialistának gondoskodnia kell róla, hogy a kontaktlencséhez kapcsolódó látásvizsgálat tartalmazza a lencsék megfelelő illesztését is, melyhez a szemüveghez képest több mérés szükséges. A leggyakoribb mérés a szaruhártya – azaz a szemfelület – görbületét érinti. Megmérjük a pupilla és az írisz méretét és ellenőrizzük a könnyfilmet is, hogy biztosan olyan kontaktlencsét adjunk, amely elég nedvesen tartja a szemed és rajta a lencsédet is.

Kontaktlencse szemvizsgálat: 10.000 Ft

Szemnyomás mérés fájdalom és érintés nélkül

A ZEISS VISUPLAN 500 segítségével egy finom légbefúvással könnyen diagnosztizálhatjuk a glaucomát, anélkül, hogy megérintenénk vagy érzéstelenítenénk a szemed. Az érintésmentes mérés során egy vagy több légbefúvást bocsájt ki a készülék, így gyorsan és megbízhatóan megállapíthatjuk a glaucoma kockázatát.

Orvosi és Optometriai vizsgálatunk szükség szerint magában foglalja!

Egyéb esetben, önálló mérésként: 6.000 Ft

Funduskamerás vizsgálat

Csúcstechnológiás szemvizsgáló műszer a HONTI OPTIKÁBAN. A digitális funduskamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés segítségével felderíthetők a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a macula degeneráció, a szemfenéki erek kóros elváltozásai, a látást érintő szövődmények. A funduskamerával végzett kíméletes, gyors vizsgálat, valamint a szemész szakorvosi háttérrel történő kiértékelés, segítenek megelőzni a látásromlást és a visszafordíthatatlan, végül vaksággal járó folyamatot.

Funduskamerás vizsgálat: 6.000 Ft

3 Dimenziós lencse illesztés, mérés

A lencse pontos keretbe illesztésének döntő szerepe van abban, hogy új szemüvegeddel elérjük a maximális vizuális komfortot, hiszen az illesztési hibákból adódóan a lencse akár 40%-ot is veszíthet teljesítményéből. A ZEISS VISUFIT 1000 egy gombnyomásra 9 kamerával rögzít egy 3D-s avatart és az egyéni illesztési pontokat tized milliméter pontossággal. Az így végzett mérés, kimutathatóan 84%-kal pontosabb, a manuálisan végzett mérésnél.

Minden szemüveglencsénket amit egyedileg gyártatunk pácienseink optikai adatai és a választott szemüvegkeret adatainak megfelelően, ennek a mérésnek az adatai alapján készítjük el.

A mérést díjtalanul végezzük el.

A szemüveg

Szín- és stílustanácsadás szemüvegkeret választáshoz

Szín és  forma tanácsadásunkkal segítjük a számodra legideálisabb keret kiválasztását, ami mindenképpen tekintettel van az optikai adataidra (dioptriádra) és a viselés körülményeidre, de nem maradhat el az anatómiai adottság sem, hiszen arcunk nem szimmetrikus.  Ha magadra hagyva, egyedül válogatsz, nem garantált a megfelelő látásélmény. A keret kiválasztását követően ellenőrizzük szemeid kitekintési pontját és szakemberünk a lencse típusnak megfelelően, egy 3 dimenziós kamera feljelölő rendszerrel méri és rögzíti egyéni illesztési adataidat.

Minden páciensünk díjtalanul rézesül speciális szaktanácsadásunkban.

Szemüveglencse ajánlás szakértőtől

Az igényeidnek megfelelően bemutatjuk, milyen alapanyagú és képalkotású szemüveglencsék jelentenek megfelelő megoldást számodra. Felhívjuk figyelmed a szemüveglencsék között üzletenként fellelhető fontos minőségi különbségekre és elmagyarázzuk a legfontosabb, szemmel érzékelhető előnyös tulajdonságokat. Fontos tudnod, hogy a szemüveglencsék gyártása egy innovatív folyamat. A régi technológiás lencsék nem a mai kor látásigényeire készültek, épp ezért olcsók, de nem jók. Javaslatot teszünk a te látásigényednek legcélszerűbb és szemedet védő jobb felületi bevonatokra.

ZEISS i.Scription® szemüveglencsék, a jobb éjszakai látás érdekében
Egyfókuszú ZEISS lencsék
Multifokális lencsék
Officelens, irodai lencsék
DriveSafe szemüveglencsék
Dioptriás napszemüvegek
Lencse bevonatok
Speciális megoldások (rugalmas gyermekszemüveg, dioptriás sport és úszó szemüveg)

Helyben készített szemüvegek

A nyers/kerek lencséket megrendeljük a számítógépünkön kalibrált technikai adatokkal. A lencsék üzletünkbe érkezését követően szakembereink ellenőrzik, hogy egyeznek-e az adatok és megkezdik szemüvegednek egyedi elkészítését. Van egy szakmánkban elterjedt mondás, „ha egy optikai üzletben nem hallod soha a lencsecsiszólógép hangját, biztos lehetsz benne, hogy azt nem ott készítik” . Mi minden megrendelt szemüveget saját kezűleg készítünk el, természetesen a legmodernebb és precízebb Japán technológiát alkalmazó műhelyünkben. Az elkészülést követően, minden szemüveget egyedileg ellenőrzünk, hogy megfeleljen az általad rendelt paramétereknek és a Honti Optika minőségi előírásainak.

Egyedileg készített szemüvegeink elkészítésének munkadíja, szemüvegenként: 6.000 Ft

Szemüveg átadása, igazítás, kisebb javításOK, ultrahangos tisztítás díjmentesen

Minden üzleteinkben megrendelt szemüveget saját kezűleg készítünk el az első Honti Optika (1990.) megnyitása óta. Személyesen adjuk át, hogy a finombeállításokat szakembereink végezzék el a Te kényelmedre, garantálva ezzel a minőség legmagasabb szintjét. Errőltanúskodik minden szemüvegünkhöz átadott ZEISS plasztikkártya és a kereteinkhez biztosított 1 vagy nagyobb márkáinkhoz biztosított 2 év jótállás igazolása. Ha a használat során szükséges szemüvegednek igazítása, kényelmetlennek érzed vagy lecsúszik, díjtalanul végezzük el, ahányszor csak szeretnéd. A mindennapos használatban érheti „baleset’ a keretet. kisebb nyomódás, ferdülés, még nem a világ vége. Fordulj hozzánk bizalommal és mi kézügyességünk és legjobb tudásunk szerint, mindent megteszünk a komfortos viselési élmény eléréséért. Ne feldkezz meg a tisztításról sem. Optikánkban kapható tisztító spray és mikroszálas törlőkendő, ami kiváló segítség lencséid napi tisztántartásában. Alkalmanként keress fel minket és ultrahangos tisztítónkban díjtalanul átmossuk az egész szemüveged. Tudjuk, hogy egy szemüveg a napi használat, igénybevétel mellett téged kell, hogy szolgáljon ezért várunk Téged tisztelettel a jövőben is.

Garancia

Komplex garancia szolgáltatásunkra

Egyedülálló, komplex garancia. A Honti Optika teljeskörű szolgáltatást nyújt Vásárlóinak. Számunkra fontos, hogy az általunk elkészített szemüvegek ne csak egy látásjavító eszközt jelentsenek. Célunk, hogy az itt készült termékek, több lépcsőben különböző szakterületek jól összeszervezett, folyamatos együttműködésének köszönhetően, professzionálisan elkészített szemüvegben testesüljenek meg.

Vedd igénybe kockázatok nélküli, komplex garancia szolgáltatásunkat:

  1. Látásvizsgálat, szemvizsgáló specialistánk segítségével, nagy pontosságú műszerparkunk használatával
  2. Szaktanácsadó általi ajánlás a szemüvegkeret és a látásigénynek megfelelő szemüveglencse kiválasztása. Centráló mérés a kiválasztott keretbe (pupilla helyzetének tized milliméteres pontosságú meghatározása)
  3. Szemüvegkészítés, nagy tapasztalattal rendelkező látszerész által a ma kapható legpontosabb lencse csiszoló gépen. Összeszerelés és dioptria beállítás digitális mérőműszer használatával.
  4. Egyedi beállítások elvégzése a kereten, átadáskor finombeállítások elvégzése. Használati tanácsok szemüvegszakértőinktől a komfortos mindennapi viseléshez.

Gyártói garancia szemüveglencséinkre

Szemüveglencséink felületkezelésére 2 év gyártói garanciát vállalunk! Gyártási hiba esetén a szemüveglencsédet ugyanolyan típusú és dioptria értékű lencsére cseréljük díjtalanul.

Törési és repedési garancia

1 év törési és repedési garanciát vállalunk! Ha extra erős, edzett szemüveglencsét vásárolsz, hosszútávon élvezheted a szemüveged által nyújtott stabilitási előnyöket. (Fúrt és damilos keretekbe 100% biztonsággal ezt ajánljuk)

Megszokási garancia

Multifokális lencséinkre egyedi, 3 hónapos megszokási garanciát vállalunk! Optikánkban kizárólag magasabb minőségű és fejlettebb képalkotású multifokális (progresszív) lencséket forgalmazunk, ennek köszönhetően a nálunk készült multifokális szemüvegek problémamentesen használhatók és gyorsan sajátítható el alkalmazásuk.

Teljeskörű jótállás

Szemüvegkeretre 1 év teljeskörű jótállást vállalunk. Ha magasabb minőségű, márkás  szemüvegkereteink közül vásárolsz, extra 2 év teljeskörű jótállást vállalunk. Cégünk egyedi megállapodásainak köszönhetően, márkás kereteinkhez a vásárlástól számított 3 évig biztosítjuk annak eredeti alkatrész pótlását is.

Egyfókuszú lencse megszokási garancia

Amennyiben szemüvegednek megrendelésekor külső vizsgálati ponton (szemészeti rendelő, magánorvos, optometrista) elvégzett látásvizsgálat utáni korrekciós adatokat mutatsz be, kizárólag a megrendelt szemüveglencse adatainak megfelelőségét tudjuk biztosítani, annak korrekciós helyességéért a vizsgálatot végző személy szavatol.

Abban az esetben, ha a szemüveg megrendelését megelőzően optikánkban rendelkezésre álló vizsgálónkban végeztük el látásvizsgálatod, és annak elkészültét követően  nem tudod annak korrekcióját megszokni vagy a változással járó alkalmazkodási időben használatát elsajátítani (és a kontrolt követő korrekció sem vezet megnyugtató eredményre), a vásárlástól számított három hónapon belül térítésmentesen kicseréljük azokat, egy Te általad megadott dioptria értékű és az eredetivel megegyező alapanyagú, felületkezelésű szemüveglencsére, a lencsékért fizetett összeg keretén belül.

Amennyiben úgy döntesz, hogy a megrendelt lencse helyett egy magasabb minőségű és kategóriájú lencsét választanál, csupán az árkülönbséget szükséges kifizetned.

Multifokális lencse megszokási garancia

Egy ilyen speciális termék kipróbálásakor mindannyian kicsit bizonytalanok vagyunk, ezért kidolgoztunk egy különleges ajánlatot minden új multifokális szemüveglencse viselőnk számára. Abban az esetben, ha multifokális (progresszív) lencséd nem tudod megszokni, használatát nem tudod elsajátítani, a vásárlástól számított  hat hónapon belül térítésmentesen kicseréljük azokat, egy az eredetivel megegyező alapanyagú, felületkezelésű és dioptriaértékű  bifokális, vagy távoli és közeli szemüveglencsére, a multifokális lencsékért fizetett összeg keretén belül.

Amennyiben úgy döntesz, hogy a megrendelt lencse helyett egy magasabb minőségű és kategóriájú lencsét választanál, csupán az árkülönbséget szükséges kifizetned.

További kérdéseiddel fordulj bizalommal optikánkban szakembereinkhez!